Politik

4/24/2013

Om vi behöver fly Sverige ?

Ryska flygplan övar bombning av Stockholm. Sverige misslyckas skicka upp stridsflyg för att möta dem. Ministrarna svarar undvikande - det är illa. Men vad skulle man göra, om man behövde fly landet, för att det inte kunde försvara sig ?  - Stanna kvar, fly, gräva ner sig i sin bunker eller kanske delta i försvaret; det finns flera alternativ .

Rimligen är det inte en konspiration i syfte att ge försvaret mera pengar eller gå med i NATO. Förvisso finns krafter som vill detta; men att äventyra folkets säkerhet är även dem för mycket. Oppositionen som dock inte har koll på att försvaret inte är dygnetruntbemannat gör sig dock löjlig i sin okunskap. Detta har förmodligen hänt fler gånger.

Skulle Sverige bli anfallet så finns risken att Sverige åker på storstryk. Infrastrukturen kommer inte att fungera, bankerna kommer inte att ge krediter och maten kommer att ta slut. Dessutom kommer massor av människor att dö och andra kommer fly. Gissningsvis kommer en person som flytt från sitt hemland till Sverige för att undkomma krig, inte stanna här och att heroiskt utkämpa vårt krig. Flyktingströmmarna kommer vara massiva, många kommer förmodligen ta sig till Norge eller Danmark. Dessa kommer sedan stänga gränsen. En del kommer förmodligen samarbeta med fienden.

Maten kommer ganska snart att ta slut. Få personer har reserver för att klara sig mer än en vecka. Under första världskriget utbröt "dyrtider"; när priserna på mat gick upp så kraftigt att detta urholkade befolkningens köpkraft. Ransonering löser delar av det problemet, men långt ifrån hela. Att ha ett eget förråd så att man kan ägna sig åt annat än att jaga mat är förmodligen en livräddare.

Elnätet är bara redundant i storstäderna, så att det kommer bli kris och panik är en god gissning. Någon form av generator med massor av diesel ? Kollektivtrafiken kommer inte att fungera - bil eller cykel är nödvändigt. Räkna dock inte med att kunna åka obehindrat. Skaffa vänner utomlands, skaffa bankkonto och kanske ett medborgarskap. Att kunna starta sitt liv så snart som möjligt är nödvändigt för att inte hamna i allt för stor knipa.