Politik

12/23/2006

Bonden och kråkan

Vår nya ministär, som innan de gick till val kritiserade den dåvarande regeringen för politisering av utnämningsmakten har gjort det igen. Politiserat utnämningsmakten, genom att utnämna Per Unckel till länshövding i Stockholms län. Det kan man ha olika åsikter om.

Den nya ministären kritiserade också miljöpolitiken, som var allt från luddig till onödig, och i behov av förändring, inte utredning. Det skall nu utredas. Man har tillsatt en klimatkommission. Den skall "främja arbete över sektorsgränser, anlägga ett internationellt perspektiv och se till såväl ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter." Jaha ... jag förstår ... precis.

Utförsäljningar som visat sig så framgångsrika (t.ex. Telia), skall upprepas. Iställt för att bygga upp, säljer man ut. Det kommer t.ex. som i SBABs fall att leda till höjda räntor för hushållen, vilket är ... ja ... man kan ju ha olika åsikter om det.

Ryssland tillåts bygga en gasledning, eftersom Sverige, inte kan, stoppa den. Ledningen går till Greifswald (som legat i Svenska Pommern) i Tyskland från Viborg (som likaledes varit Svenskt) i nuvarande Ryssland. Från f.d. Sverige, till f.d. Sverige förbi (f.d. ?) Sverige.