Politik

8/27/2009

Utrikespolitik

Utrikespolitik är viktigt, så viktigt att organisationer som inte vet vad de håller på med, inte borde syssla med det. UD är en sådan organisation. UD borde byta verksamhetsområde, till något mindre krävande. Försäljning av telefonabonnemang?

Egentligen lyckas UD förvånansvärt ofta. De missade när de skulle beställa flyg. De missade när de skulle läsa sina mail och de missade när de borde reagera. Deras service är urusel och personalen bara precis bara lite för omotiverad. Kan ha att göra med lönerna och den interna kulturen. UDs interna kultur är underdånighet, självtillräcklighet och ivrig beundran av chefen. Dessutom tycker de att det är jättebra. Jättebra.

Inte ens eventuella organstölder
Det är inte sveriges ambassadör i Israel det är fel på. Det är UD som det är fel på. När UD sedan raskt kastar bollen vidare till Kalle Bildt (killen med en fru som ser ut som ... ja, jag vet inte ... frisyren, det är fel på den), så blir det fel. För han har liksom inte med bollen att göra. I ett försök att ducka, beslutar han sig (slug som han är) för att aktivt ignorera bollen. Vilket UD inte fattade.

UDs agerande i många sammanhang tycks vara beroende av att chefen finns närvarande. Annars blir det inget gjort.