Politik

10/10/2006

Kärnvapen

Nördarna NordKorea lyckades till slut, efter vad det verkar, skaffa sig kärnvapen. Eller så sprängde de en himla massa gödsel. Inte för att de har så mycket gödsel, de skulle behöva mer. Det enda vi egentligen vet, är att en himla massa saker exploderade samtidigt. Då är det rimligt att anta kärnvapen...
De har vapenbärare, som man nog inte skulle utvecklat, om man inte heller hade planer på att skaffa VAPNET. De är liksom k-vapen oerhört dyra. Dyrt + dyrt = svält för fattiga.

Nästa steg brukar bli att gå omkring och hota, det brukar Nordkorea vara bra på. Nästan världsbäst, skulle man kunna säga. Eftersom de är fattiga kommer de kanske försöka hota sig till mer mat och grejjer. Med tanke på att landet ännu inte betalat sina skulder till oss är det rimligt att de gör det NU.
- Nu när det visar sig att de har råd med extravaganser. Å andra sidan är k-vapnen är så himla dyra att skaffa, att det inte i sig gör att Nordkorea blir mindre militäriserat. De kan helt enkelt inte ha råd med allt.

Att inte införa sanktioner och göra livet surt, är att inbjuda Iran att skaffa sig k-vapen. Det skulle förändra balansen i centralasien och mellanöstern. Det skulle också stärka mullorna. Inte bra, men det är ändå fascinerande. En ny dag att vakna upp till. Galna despoter och galna religiösa ledare - det är spännande tider vi lever i.