Politik

5/18/2006

Harakat al-Muqawama al-Islamiyya till Sverige

Harakat al-Muqawama al-Islamiyya även kända som Hamas, vars medlem Atef Adwan har givits visum till Sverige och därmed till hela EU, är en terroristorganisation. För att få klart sig vad det innebär att vara en terroristorganisation så kan man slå i en ordbok. Men för vem som helst så borde det vara klart att just medlemmar av terrororganisationer skall man INTE bjuda in. Det kan omöjligen vara förenligt med skyddet mot terrorism, att bjuda in medlemmar av dito organisationer. Någonstans måste det slagit slint. Riktigt slint.
Terrororganisationers syften är att sprida skräck och förödelse omkring sig. Alltså skall man ha så lite med dem att göra. När medlemmar av riksdagen går på terrormöten, är inte det OK. Det får mig att ifrågasätta ledamöternas vett och heder. Varför gör de så ?
Som tur var har vi regeringen, med Jan Eliasson, som försvarar oss, det går jättebra.

Dryckjom

Fester är annars nästan det roligaste man kan göra. Fester skall innehålla livets nödtorft; vin, kvinnor och sång. Därtill kommer det krav på mjuka platser att sitta på, divaner är bra. Rött, vitt eller i nödfall rosé-vin. Öl dricker jag gärna i början av kvällen, sen vill jag ha starkare varor. Wiskeyn är från Kanada, vodkan från Sverige. De som dricker blir först spralliga, sedan filosofiska/sociala för att därefter bli nykterister eller plakat. Med lite tur kan man optimera intaget så, att gäster är filosofiska hela kvällen och fram till morgonen. Då äter man korv/pizza/hamburgare eller blod (allt med protein och fett är bra). Sova gör ni när ni blir gamla. Välkommen !

Ulfs politologiblog uppe igen

Ja, nu hade jag faktist tänkt publicera lite texter och kommentarer. Det har varit tyst från mig ett tag. Det har varit både dåligt och bra.

Börsen faller

Det är hemskt ... börsen faller. Många människor förlorar det kapital de sparat ihop. Andra sitter och väntar på att det skall bli billigare att investera. Idag får jag fler aktier och röster i HM, Volvo eller Trelleborg än jag fick för en vecka sedan. Det är ju faktist bra. Det är bra att vi får nedgångar, därför att då kan människor som har en långsiktig strategi köpa. Det är människor med långsiktiga strategier som jag tycker bör äga.
- Så det kanske inte är helt fel. Kan var så. Men behöver inte vara.
Samtidigt så har börsen inte gått ner mer än den var värd vid årsskiftet. Det kan säkert trösta någon.

Fastighetspriserna tycks dock gå som tåget. Det är tragiskt och dåligt, eftersom de omöjliggör för människor med låga inkomster att höja sina inkomster, genom att flytta och byta jobb. På så sätt hindrar de höga bostadspriserna fortsatt tillväxt. Bygg mer, så Sossarna i Stockholms stad får uppfylla sitt vallöfte om fler bostäder.
- Den enda nackdelen jag kan finna är att landsbygden blir mer och mer avfolkad. men i gengäld blir kanske sommarhusen billigare där då ?!