Politik

7/23/2006

Yoga i fängelse

Yoga skulle tydligen vara bra för interner. Göra dem mer harmoniska och så. Troligen gör det dessutom att de har lättare att uppgå i Brahman...

Jag har ett flertal förklaringar till varför Yoga kan vara bra. Den bästa är nog att det får fången att koncentrera sig på något relativt vettigt. Istället för idéer om hämnd och ilska så fokuserar man på andning och vighet. Skitbra, om det fungerar på sikt. En annan förklaring kan vara att fångarna får uppmärksamhet. Någon säger åt dem vad de skall göra och hur de skall göra det. De lär sig diciplin och lydnad. Någon tar hand om dem och ser dem. Lite terapi och ledning, kan räcka långt.

En annan idé jag haft är att klä dem i ljusråsa veolurdräkter och gulla ihjäl dem i en ombonad rosa miljö. Ni vet, en sån där miljö med rosa fjädrar och mjuka kuddar. En miljö som domineras av att de skall komma i kontakt med sin lugna och feminina sida. Skriva dikter om kärlek i slottsmiljö. Titta på romantiska komedier och måla naglarna i olika kulörer. Allt för att bryta ner den machoattityd som är så förhärskande. Skulle de sedan hänfalla åt brottets bana igen (Ååå ... vad jag gillar formuleringen 'brottets bana') så hotar man med att publicera bilder av dem iförda sin rosa dräkt där de sitter och luktar på aromatiska oljor, i ny frisyr. Ha !
De skulle få delta i samtalsgrupper om sömnad och vilken nyans av turkos passar just dig.