Politik

6/17/2007

Socialdemokraterna, kom tillbaka !

God ekonomi till trots så står inte allt rätt till hos högern. Att i opposition kritisera utnämningsmakten utan att ta itu med den i regeringsställning, försvagar högern. Förslaget med en extra a-kassedag; ett praktexempel på gammal moderatpolitik. Flatheten inför EU och hänfördheten inför makt är inte goda tecken. Men Ok, arbetslösheten har minskat marginellt till 154 000 personer. Statsskulden ökar lite och är nu cirka 140 000 kronor per invånare i.

Socialdemokraterna har i dagsläget en ypperlig chans att vinna nästa val. Bara de vill något. Bara de har ett problem att lösa och en väg dit. Det brukar väljarna gilla. Det trötta parti som mötte oss i sista valt, kunde kanske gjort bättre ifrån sig - men gjorde det icke. Socialdemokraterna har börjat använda YouTube. Bravo !

Den svagare kronan beror på att vår riksbank har skiftat från att vilja ha 1-2 % inflation till 1-3 % och ökad statsskuld. Att skiftet slår igenom just i semestertider är olyckligt. Jättejobbigt när glassen koster lika mycket som hemma, nere i Grekland. Törhända semestrar folk hemmavid och upptäcker lyckan i hängmattan ?