Politik

6/19/2007

En svarting och den antiliberala pressen

Kungsbacka Tidning, har vid fem tillfällen kallade en brottsmisstänkt för ”svarting”, får varje år över två miljoner kronor i presstöd.
– Jag är redan skeptisk till presstödet och när en tidning visar en så här oacceptabel människosyn, så är det klart att jag inte blir mindre skeptisk, säger Bigitta Ohlsson, riksdagsledamot för Folkpartiet. Skriver Resumé.

'Svarting' är olämpligt att kalla någon, i detta fall bör man ha benämnt personen "misstänkt".
Att låta enskilda journalisters felsteg bli till en fråga om presstöd är småaktigt och grovt. Tidningen skall veta att de gjort är fel, men bör låtas stanna vid det. Att döda tidningen eller större delar av landsbygdspressen för den sakens skull, gör inte det goda till.
Birgitta vill ha uppmärksamhet, jo - men hon får det ändå. Det är inte så att hon helt saknar inflytande eller möjlighet att uttrycka sig. Kanske en krönika i nyssnämnda tidning var vecka skulle göra henne lite mindre ledsen ? Eller nej, hon har ju hela sveriges borgerliga press bakom sig. Och det är ... nästan hela pressen.

En fri press är en nytta, vårt samhälle måste ha. Att ha flera tidningar där även små frågor, med lokal anknytning kan dryftas är oerhört viktigt för demokratin. Lokala frågor kan uppfattas som NIMBY- frågor. NIMBY -rörelser är inte till skada för demokratin, de är en del av kärnan. Utan tidningar som bryr sig om dem kommer de att dö. Därför är Kungsbacka Tidning viktig.

En NIMBYrörelse som Birgitta kämpar emot är Anti-emu rörelsen. Skulle hennes drakar till press fått ta hand om debatten, skulle Sverige kanske varit medlemmar i EMU. Hon har därtill försökt få till en en omröstning till, eftersom folket röstade fel förra gången. Törhända skall vi rösta igen om huruvida Birgitta skall sitta kvar. Det vore bra. Redan idag.

Dessa angrepp på demokratin är olyckliga. Troligtvis anser Ohlsson, att hon inte agerar på ett sätt som angriper vår demokrati. Men det hjälps liksom inte. Hon har likväl fel ! Så det så !