Politik

8/13/2006

Knarkfestival i Uppsala

Reggae är känt för att hylla illegal droganvändning. Långt ifrån alla som sysslar med musiken sysslar med knark, men de är inte bara en liten minoritet. De är huvudfåran. Polisen är dock nöjd med reggae-festivalen; bara 237 omhändertagna hittils. Tänk om polisen grep 200 centerpartister och kommenterade :
- "Det har varit
lugnt och städat. En trevlig festival", sa Peter Lindbergh, polisinsatschef för kommenderingen.
Men nu är det reggae och inte center-stämma. Då är 237 tydligen en låg siffra. Någonstans måste jag ifrågasätta polisens omdömme, om det inte var så att det var 100 000 deltagare och de kontrollerade var enda en. Men enligt uppgift så
har polisen i år främst inriktat in sig på yngre besökare och flickor. I vilket annat sammanhang hade vi accepterat detta ? Inte en centerstämma i alla fall. De är kanske 10 000, vilket gör att var 42:e person togs. Hmm ...

Polisinsatsen är för liten, vet man att det förekommer rikligt med tillfällen så kan man ju ta tillfället i akt och framkalla kissprov på ALLA som befinner sig på festivalområdet. En gång om dagen.


"Det är lite skillnad mot festivaler som Hultsfred där det blir en hel del fyllor och bråk. Det slipper vi här.
" Kommenterar polisen glatt vidare. Här måste jag ifrågasätta om det stämmer ... och NEJ det är FEL. Det inträffade personrån och under torsdagen fick polisen in en anmälan om våld mot tjänsteman efter att en kvinna knäat en säkerhetsvakt. Stölder var också ett problem. Sen var det de 237 omhändertagna. Uppsalas alla fylleceller är mystiskt nog fyllda. Kanske har något med saken att göra. Å Hultsfred är lite större, sörru.
Tydligen har de dessutom organiserat det hela enligt löpande-band-principen. För att effektivisera. Bra, men var annars behövs denna åtgärd. Centerstämman ? Sedan så kanske man skall ha klart för sig, att festivalen inte är över. Pissprov på var enda en - säger jag. Läs gärna reglerna för festivalen - jag tror inte att reglerna formuleras lika på centerstämman. Kanske.