Politik

12/25/2009

Statlig propaganda ....

.... Är alltid en favorit. Visserligen underhållande, men hur skulle det vara om sanningen sas ? Att som SJ påstå att det är för att förbättra för resenärernas trygghet man inför personliga biljetter är dåligt. Det är lögn, och sanningen är att personliga biljetter infördes för att stärka marginalerna.

Flickan ler skälmskt på bilden, hänger i sin nya uniform av SS-snitt ut från ett tåg, hon är lätt överviktig och säkerligen fertil. Inte är det väl hon som vill locka oss att gå på en barnslig lögn ? Vetskapen om att hon blir använd som ett verktyg av andra, förändrar bilden. Kanske är leendet ändå lite nervöst. Handen är utanför bilden, då den kanske krampagtigt greppar tåget. Mer får man inte veta, hon är påväg bort.

Ett system med biljetter som inte kan överlåtas till andra - gör att bolaget kan sälja biljetter och kontrollera vilket bris som sätts på säljsdagen. Ingen kan köpa billiga biljetter och sedan sälja dem dyrt. Ingen annan kan tjäna på SJ:s biljetter, bolaget har full kontroll. Ett bolag med full kontroll. Ett bolag som kontrollerar vem som åker vart. Som tar legitimation av passagerarna.
Det finns på andra platser, men det är då flygplan. Tåg är ju inte i riskzonen att bli kapade. - Eller ?! Är det något mer SJ inte berättar ??? Passageraren blir kontrollerad och itutad - det är för DIN säkerhet. Säkert ...

Avslutar med en liten länk till en passande sång !