Politik

3/06/2007

Misstag vi alla gör ...

För fyra dagar sedan (2/3 - 2007) råkade Schweitz invadera Liechtenstein. Den Schweitziska styrkan var mångdubbelt fler än vad Lichtenstein förmådde mobilisera på den korta tid ockupationen pågick. Men 170 man marcherade taktfast in ca 1500 meter över den omarkerade gränsen och skulle kunnat våldsgästa de 34 000 invånarna, vore det inte för att de vänt tillbaka.

Inrikesministern i Liechtenstein Markus Amman sa att ingen i Liechtenstein ens hade noterat invasionen av soldater med automat-gevär (dock ej laddade) “Det var -liksom- inte så att de stormade in här, med attackhelikoptrar, eller så ...
DN räknade dessutom fel ... 1985 var 22 år sedan.

Vilket ju måste ha känts betryggande. För attackhelikoptar är så mycket farligare än infanterister, för en oförsvarad, oförberedd småstad i en dalgång. Dessutom så var det ingen som upptäckte det, eller blev rädd - liksom - eller så ... så dä ä luungt ... sörru !
  • Man kan anta att smuggling inte heller är problematiskt. Eller något annat. Det man inte vet, har man inte ont av.
  • Som tur var hade de schweitsiska soldaterna ingen ammunition. Det är bara det, att det är de schweitsiska soldaterna, som skall hjälpa till - om Lichetenstein blir invaderat. Men de har ju alltid sina fällknivar, dessa tappra små bergspojkar. FRAMÅT MARCH !
  • FN borde agera och fördömma denna oprovocerade aggression som de blodtörstiga Schweizarna återigen riktar emot det fredsälskande folket i Liechtenstein. 1985 var det artilleri, idag var det soldater, vad kommer härnäst ?
  • Det är bra att öva, för utan att öva kan man inte lära sig något. Vissa behöver öva mer än andra.
  • Sen måste vi alla fråga oss: kommer detta leda till början på ett nytt världskrig ?