Politik

5/22/2006

Minoriteter i Estland och Litauen.

Ryssland klagar på Estland, Lettland och Litauen för att de inte behandlar den ryska minoriteten i länderna på ett bra sätt. Det är inte bara korkat, det är också fel. Korkat för att diskussionen om minoriteter och deras behandling kanske inte är Rysslands starka kort. En snabb flukt på deras minoritetspolitik de sista 50 åren gör gällande att de är ... Inte bäst. Kanske något att diskutera mer. Ett toppmöte i Moskva, långt och TV-filmat skulle på ett bra sätt förmedla vad som hände. Jag ser fram emot långa dokumentärer och tidningsartiklar. Allt bekostat av Ryssland. NU !
- Därför är det lite konstigt att dra upp frågan.
Men ryssar är inte en minoritet i Estland, de är ockupanter. En kvarlämnad folkspillra av de som våldtog, plundrade och rånade. Det är inte deras fel att de är där, de blev i många fall tvångsförflyttade. Men de är ingen minoritet, de är visserligen i minoritet och det är en annan sak.
- Därför är det fel. De är ingen minoritet.
Ett annat ämne man kan diskutera är den ryska Kaliningrad Oblast (???????????????? ???????? (eller som tyskarna envisas med att säga: Nordostpreussen)) där det sakta håller på att uppstå en del av Ryssland, som sakta glider ifrån Ryssland. Dålig ekonomi, massiv inflyttning av ryssar (på tysk bekostnad) Borde de inte bli ett eget land ? De har ett land, en flagga och en historia. Fattas bara Euro ... hmm ...